Gereçler:
1.Kg.Dana kıyma (Sırt eti yağsız üç defa çekilmiş)
1.Kg. kırmızı köftelik bulgur.
800 gr.isot ( urfa biberi)
200 gr. biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı.
2 orta boy soğan 1 baş sarımsak
5 adet limon
400 gr domates suyu
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1 yemek kaşığı
7 çeşit baharat
Yapılışı:
ilk önce kıymayı 400 gr isot ve yarım cay bardağı zeytinyağı ile kıyma ayrı bir tepside terbiye edilir. çiğköfte tepsisine bulgur, elde küçük doğranmış kurusoğan, sarımsak ve limonlar dört parçaya bölünerek içine katılır ve yoğrulmaya başlanır 30 dakika yoğurduktan sonra daha önceden terbiye ettiğimiz kıyma ve salçayı ilave ederek yoğurmaya devam ederiz. su ihtiyaç olduğunda domates suyundan faydalanırız. kalan zeytin yağını ilave ederiz en son doğranmış olan maydanoz ve yeşilsoğanı katarız üzerine baharatı döktükten sonra yeşilliğini fazla öldürmeden az daha yoğururuz ve toplarız.
Servis Önerileri:
Marol, Ayran veya Rakı,