54Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

54Forum

Sakarya'lıların Forumu... Sakaryalı Olmak Ayrıcalıklıdır...
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İşinize Yarıcak Bir Çok Yemek Tarifi :)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




İşinize Yarıcak Bir Çok Yemek Tarifi :) Empty
MesajKonu: İşinize Yarıcak Bir Çok Yemek Tarifi :)   İşinize Yarıcak Bir Çok Yemek Tarifi :) Icon_minitimePaz Kas. 28, 2010 11:33 pm

Issız Adam’ın Havuçlu Tarçınlı Keki Tarifi Hazırlanışı Yapılışı

İşte aşk dolu lezzetiyle havuçlu tarçınlı kek:

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
2 tane rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kırılmış ceviz

Hazırlanışı:

Yumurtalar ve şeker çırpılır. Ardından vanilya eklenir. Sonra sırasıyla havuç, sıvı yağ konulur. Kabartma tozu ve un konulur. En son tarçın ve ceviz konur. Kek kalıbına boşaltılır. 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.

===============================================

Elmalı Dondurmalı Pay Tarifi

Elmalı Dondurmalı Pay Malzemeleri

Hamur için

■3 su bardağı un
■5 yemek kaşığı soğuk su
■200 gr. margarin
İçi için

■6 adet elma
■6 yemek kaşığı toz şeker
■6 yemek kaşığı sarı üzüm
■1 yemek kaşığı un
■1 yemek kaşığı tereyağı
■1 su bardapı iri dövülmüş ceviz
■2 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Dondurmalı Pay Yapılışı
Yoğurma kabında un, margarin, suz ve soğuk suyu karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur yaypı 20 dk. dinlenidirin. Elmaları soyun, küp şeklinde doğrayın. Toz şekerle karıştırın, tencereye alıp 15 dk. pişirin. Tarçın, ceviz ve üzüm ekleyip 2 dk . pişirin. Ocağı kapatıp unu serpiştirin. Ilınması için bırakın. Hamuru ikiye bölün. Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp hamuru kenarlatından yükselterek düzgün bir şeklide tepsiye serin. Hazrıladığınız harcı yayıp diğer hamuru harcın üstüne koyun. Hamurun düzgün olmasına dikkat edin. Tespsiden sarkan hamurun uç kısımlarını kesin. Elinizle hamurun üstünden hafifçe bastırın. Hamurun üstünü eşit aralıklarla delin. 200 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Dilimleyin, pay ılıkken vanilyalı dondurmayla servis yapın.

===================================================
Parça Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Parça Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri

•250 gr. margarin
•1 su bardağı toz şeker
•2 adet yumurta
•1 yemek kaşığı kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 su bardağı ğarça çikolata
•alabildiği kadar un

Parça Çikolatalı Kurabiye Yapılışı
oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini şekerle karıştırıp yumurta, kabartma tozu, vanilya ve parça çikolataları ekleyin. Ancak önceden çikolatanın yarısını ayırınız. Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir kurabiye hamuru yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçaya tezgahın üstünde elinizle inceltip şekilli kalıpla kesin. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne yumurta akı sürün. Kurabiyelerin üzerine çikolata tanelerini bastırarak yerleştirin. 170 derecelik fırında 15 dk. pişirin.

==============================================

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Malzemeleri:

■1 kahve fincanı sıvı yağı
■1 Paket Kabartma Tozu
■1 Paket Vanilya
■4 yumurta
■yarım su bardağı süt
■4 kahve fincan şeker
■4 kahve fincanı un
■1,5 çorba kaşığı kakao

Yumurta ve şekeri bir kap içerisinde iyice çırpın. Ardından süt ve kakaoyu yumurta şeker karışımına ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağını ileride kekin üstüne dökmek üzere ayırın. Kalan karışıma yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Fırını 180 derecede ısınmaya bırakın. Karıştırma işlemi bittikten sonra ısınmış fırına harcı verin. 50 dakika kadar fırında pişirin (kabarmasını bir kürdan yardımıyla kürdanı keke batırarak anlayabilirsiniz). Bardakta ayırmış olduğunuz karışıma üzerine yarım su bardağı süt ekleyerek fırından alınan sıcak kekin üzerine dökün. İyice içine çektikten sonra servis edebilirsiniz.
======================================

Çikolata Kaplı Kek Tarifi Yapılışı, Hazırlanışı

Yemeklerden sonra tatlı olarak servis edebileceğiniz harika ufak çikolata kaplı kek tarifi

Kekin Malzemeleri
3 adet yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yeterince un
Çikolata Sosunun Malzemeleri
1 tatlı kaşığı margarin
Yarım litre süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Keklerin Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozunu yumurta şeker karışımına ekleyin. Karışıma boza kıvamına gelene kadar un ekleyip çırpmaya devam edin. Küçük kek kalıplarını yağlayın ve hamuru kek kalıplarına paylaştırın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kekleri pişirin.

Çikolata Sosunun Hazırlanışı

Tencereye margarini eritin ve erimiş margarinin üzerine unu ekleyerek kavurun. Süt, nişasta, şeker ve kakaoyu ekleyin. Topaklanmaması için karışımı iyice karıştırın. Sos koyulaştıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pişen kekleri çikolata sosuna batırıp servis tabağına alın. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

============================================
Çikolata Çıtır Bisküvi Tarifi

Çikolata Çıtır Bisküvi (25 bisküvi için)
175 gr. margarin
125 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
20 gr. bitter çikolata
1 yumurta
250 gr. un
1 rendelenmiş portakal

Şeker, vanilya ve kakaoyu margarinle karıştırın. Yumurtayı ilave edin. Unu iki kerede yedirerek hamuru yoğurun. Rendelenmiş portakalı ekleyin. Hamuru top şekline getirip streç filme sarın. Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra elde biraz yoğurun. 5 cm. kalınlığında açın. Çiçek veya herhangi bir kalıpla kesin. 200 derece fırında 10 dk. kadar pişirin. Soğuduktan sonra fındıklı çikolatayla süsleyin.
============================================

Pratik kumpir nasıl yapılır,Pratik kumpir tarifi yapılışı


Malzemeler
6-7 adet orta boy patates
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynri
2.5 yemek kaşığı tereyağı
5-6 adet mantar
Yeteri kadar sucuk veye sosis
7-8 adet zeytin
2 tutam tuz

Hazırlanışı :

Patatesler haşlandıktan sonra kabukları soyulup püre haline getirilecek. İçine tereyağı tuz ve kaşar peynirinin yarısı eklenerek iyice ezilecek. Yağlanmış tepsiye patates püresi yayılacak ve üzerine kaşar peyniri hariç diğer malzemeler normal kalınlıkta kesilerek dizilecek. Sucuk ve mantar piştikten sonra kalan kaşar peyniride eklenicek ve eridikten sonra servise sunulacak.

Pratik Kumpir iniz hazır… Afiyet Olsun…

======================================

Rulo yaş pasta nasıl yapılır resimli yaş pasta tarifleri

MALZEMELER:
5 yumurta
125 gr toz şeker
150 gr un
Yarım kahve fincanı sıvıyağ veya süt
1′er pkt vanilya ve kabartma tozu
biraz limon kabuğu rendesi
Keki pişirmek için yağlı kağıt
Krema Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin:
1 poşet krem şanti
Süslemek için istediğiniz malzeme
YAPILIŞI:
Kremayı önceden hazırlayın. Margarin hariç tüm malzemeleri ocağa alın ve kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Soğutun. Margarini ekleyip mikserle iyice çırpın.
Yumurta ve şekeri en az 10 dk mikser ile iyice çırpın.
Sıvıyağ ya da sütü ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpın.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla hafif karıştırın. Yumurtaların sönmemesi çok önemli.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru boşaltın ve üzerini düzeltin.
150 dereceli fırında kurutmadan pişirin.
Fırından çıkınca ilk sıcaklığını almasını bekleyip nemli bir bez yada havlu yardımıyla, kağıdında ayırmadan rulo yapmaya başlayın. 2-3 dk dinlensin.
Ruloyu kağıdı çıkartarak açın, kremayı döküp düzeltin.
Tekrar rulo yapın. Üzerini 1 çay bardağı sütle çırptığınız krem şanti ile tamamen kapatın. Kremadan artarsa krem şanti ile çırpabailirsiniz.
İstediğiniz gibi süslediğiniz pastayı buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirip servis edin.
===========================================

Evlilik Yıldönümü İle İlgili Pasta Tarifi

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI;
Malzemeler;
Keki için;
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3-3,5 su bardağı un.
İçi için;
2 adet muz.
Süslemek için;
2 Poşet beyaz krem şanti,
1 kaşık margarin,
2 su bardağı soğuk süt,
1 su bardağı hindistan cevizi,
yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası,
1 küçük kavanoz kalp şeklinde pasta süsü.
Yapılışı;
Kek malzemelerini karıştırarak kekinizi hazırlayın.
Yağlanmış ve unlanmış,kek kalıbına döküp,önceden ısıtılmış ama kızgın olmayan fırında düşük ısıda pişirin.
Pişen kekinizin soğumasını bekleyip,kalıptan çıkarın.
Kek kalıbının tersini çevirip,uzun iki şerit olarak kestiğiniz yağlı kağıtları üzerine + şeklinde yerleştirin.
Üzerine ikiye kestiğiniz kekinizin yarısını yerleştirin.
Kekiniz kuru olduysa 3-4 kaşık meyva suyu ile ıslatın.
Soğuk süt ve 1 kaşık margarin ile çırptığınız krem şantiden sürün,muz dilimlerini yerleştirin.
Kekin diğer yarısını üzerine kapatın.Eğer düz durmuyorsa muz dilimleri ile ara kattan destek yapabilirsiniz.
Üzerini ve yanlarını krem şanti ile kaplayın.
Hindistan cevizini buzdolabı poşetinde yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası ile karıştırın.
Pastanın üstünü kırmızı hindistan cevizi ile kaplayın,isterseniz yanlarını da kaplayabilirsiniz.
Üst kenarlarını krem şanti sıkarak çevirin.
Süslemenizi yapın.Pastanızı yağlı kağıtların yardımı ile servis tabağına alın.Tabi bu işlemi yapıyorken yanınızda birinin olması lazım.
Tabağa yerleştirdikten sonra taban kenarlarına da krem şanti sıkın.
Krem şantinin sertliğini koruması için,buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

“Afiyet Olsun”


afro
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İşinize Yarıcak Bir Çok Yemek Tarifi :)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
54Forum :: Yaşam :: Kadınlar-
Buraya geçin: