Malzemeler
4 Adet tavuk but
2 Adet soğan
2 Diş sarımsak
25 gr taze zencefil kökü(soyulmuş)
1 Adet acı kırmızıbiber
1 Kutu domates (425 gr)
30 gr tereyağı
3 Yemek kaşığı köri
Toz kırmızıbiber
1 Yemek kaşığı toz kişniş
400 ml. tavuk suyu tableti
1 Demet taze soğan
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Tutam tozşeker
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk butlarını eklem yerlerinden ayırın ve derilerini soyun.
Soğanları minik küplere doğrayın.
Sarımsak, zencefil ve çekirdekleri çıkartılmış acı kırmızı biberi iri kıyın.
Domateslerin suyunu süzün.
Suyunu bir kaba alınve sarımsak, zencefil acı kırmızıbiber ve soğanlarla birlikte karıştırıp püre haline getirin.
Soğanları kızgın tereyağında pembeleştirin.
2 Yermek kaşığı köri, toz kırmızı biber ve toz kişnişi ilave edin.
Domates sulu zencefilli karışımı ve tavuk suyunu katın.
Ağzı açık olarak 5 dakika kaynatıp, tuzla tatlandırın.
Tavuk parçalarını koyup, ağzı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin.
Taze soğanları ayıklayıp, dilimleyin ve domatesleri parçalara ayırın.
Her ikisini pişme süresinin bitimine 10 dakika kala körili tavuğa katın.
Nişastayı ilave edip, bir taşım daha kaynatın.
Tuz, karabiber, köri ve 1 tutam tozşeker ile tatlandırın.
Pilav ve naneli yoğurt ile birlikte servis yağın.