Malzemeler
4 su bardağı su
4 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1.5 çorba kaşığı un
150 g haşlanmış tavuk eti
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı sirke
3 diş sarımsak, tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye yoğurt ve yumurta konup çırpılır. Un eklenir ve biraz su ilave edilerek, topaksız kıvama gelinceye dek karıştırılır. Ardından su ve haşlamadan kalan tavuk suyu ilave edilir. Haşlanmış tavuk etleri küçük küçük doğranıp tencereye ilave edilir. Ağır ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir, eğer çok koyulaşırsa bir miktar su ilave edilebilir. Çorbayı almadan 5 dakika önce dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. Üzeri göz göz olana dek pişirilir. İnmesine yakın tuzu ayarlanarak ateşten alınır. Tereyağı eritilir. Kırmızı biber ve nane ilave edilerek tava ateşten alınır. Yağ çorbanın üzerine gezdirilir ve sirke dökerek servis yapılır.
Afiyet Olsun..